Raziskovanje na področju umetne inteligence v Sloveniji je v porastu že več kot 30 let. V zadnjih letih so se tudi v Sloveniji okrepili raziskovalni odseki in laboratoriji, ki so omogočili, da so Slovenijo prepoznali kot eno izmed najuspešnejših in inovativnih držav na področju umetne inteligence v svetovnem merilu. Potrditev kakovosti in odličnosti na področju umetne inteligence je prepoznala tudi mednarodna organizacija UNESCO, ki je v Sloveniji ustanovila prvi Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco (International Research Centre On Artifficial Intelligence IRCAI) v Ljubljani.

Številne raziskovalne dejavnosti in aktivnosti potekajo na univerzah, Inštitutu Jožef Stefan in mnogih drugi institucijah, ki uspešno prenašajo raziskovalne dosežke v prakso, tako na gospodarskem kot družbenem področju.

PRIJAVE IN PODROBNOSTI

Dogodek je prvenstveno namenjen predstavitvi inovativnih in tehnološko naprednih znanstvenih dosežkov na področju umetne inteligence.  Na okrogli mizi se bodo sogovorniki osredotočili na izzive in priložnosti za dodatne spodbude na raziskovalnem področju v naslednjih letih, predvsem z namenom napredovanja na področju znanstvene odličnosti.

Ne zamudite enkratne priložnosti za spoznavanje najboljših praks in rešitev s področja umetne inteligence v Sloveniji.