Vabimo vas, da se tudi letos prijavite na 5. LEKOV DAN ZA RAZISKOVALCE, ki bo potekal v sredo, 18. 10. 2023, na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani v sklopu festivala UNI.MINDS.

Vas zanima razvoj zdravil, biofarmacevtika, farmacija, kemija, mikrobiologija in prebojni raziskovalni rezultati na področju ved o življenju? Potem je ta dogodek za vas! Dogodek je stičišče ljudi in znanj povezanih s farmacevtsko industrijo. Je prostor za grajenje prihodnjih sodelovanj. Vabljeni tako študentje kot strokovnjaki z različnih področij naravoslovnih ved, raziskovalnih inštitutov in gospodarskih družb.

Na dogodku bodo Lekove akademske in raziskovalne partnerice predstavile svoje prispevke in projekte zanimive za implementacijo oz. uporabo v industriji. Prav tako bo na dogodku dovolj priložnosti za mreženje in povezovanje – tako med odmori za kavo, kosilom kot ogledom UL FKKT. Več o dogodku: PROGRAM 5. LEKOVEGA DNE ZA RAZISKOVALCE

Za študente in raziskovalce Univerze v Mariboru pripravljamo še ekskluzivni spoznavni obisk Leka v Ljubljani med 9.00 in 11.00 uro. Na spoznavnem dogodku bodo Lekovi zaposleni predstavili njihove lokacije, različne vidike dela v podjetju Lek, članu skupine Sandoz, in pa različne aktivnosti in programe preko katerih se lahko povežete z njimi. Obisk ne vključuje ogleda Lekovih raziskovalnih in proizvodnih kapacitet.

Organiziran je avtobusni prevoz MB-LJ-MB z odhodom iz Maribora ob 7.00 uri, na lokaciji  Ljudski vrt ploščad in predvidenim odhodom iz Ljubljane ob 16.15.  Prijava na dogodek in rezervacija avtobusnega prevoza*: obrazec 

Festival UNI.MINDS je največji slovenski festival za grajenje inovacijske skupnosti in bo letos potekal

med 16. in 25. oktobrom 2023

na lokacijah po vsej Sloveniji.

UNI.MINDS 2023 bo skozi interdisciplinarni program ponudil vpogled v prebojne inovacije in strokovno znanje raziskovalcev Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Za boljše razumevanje potreb industrije pa bodo podjetja odprla svoja vrata in predstavila svoje izzive raziskovalcem, študentom ter drugim predstavnikom gospodarstva.

Za več informacij obiščite https://uniminds.si  ali nam pišite na uni.minds@uni-lj.si ali na tto@um.si.

* Za namen ekskluzivnega obiska Leka bomo poimenski seznam prijavljenih posredovali podjetju Lek d.d. za ureditev registracije in pripravo kartic za obiskovalce. Z oddajo prijave na dogodek se strinjate s posredovanjem osebnih podatkov.