Ekipa WatchBuilt, ki jo sestavljajo doc. dr. Zoran Pučko iz FGPA UM, Aija Hermane-Sabule in Željan Alduk, je bila uspešna na EIT Jumpstarter Grand Final 2023, kjer je osvojila 1. mesto v kategoriji Digital v vrednosti 10.000 EUR. 

Ekipa se je oblikovala konec leta 2022 v okviru programa komercializacije Commercialization Reactor. Služba za prenos znanja in tehnologij UM je doc. dr. Zorana Pučka novembra 2022 povabila k sodelovanju na programu komercializacije Ta je poleg izobraževalnih modulov ekipam, ki so se formirale, nudil tudi finančno podporo za njihovo delovanje. WatchBuilt je od svojega začetka nanizal že nekaj izjemnih uspehov, med katerimi velja omeniti zmago na tekmovanju inovacij v okviru 16. Mednarodne konference o prenosu tehnologij ter zmago na Infineon Technologies ToF Startup Challenge. WatchBuilt se je prav tako uspešno predstavil na konferenci PODIM 2023 in sejmu digitalBAU.

WatchBuilt temelji na službenem izumu doc. dr. Zorana Pučka in omogoča neposredno primerjavo med načrtovanimi in dejanskimi procesi gradnje. Nosljiva naprava, ki je nameščena na varnostni čeladi, je opremljena s tehnologijo 3D skeniranja in drugimi komponentami, ki zajemajo 3D podatke v realnem času med gradnjo. Digitalna rešitev tako omogoča učinkovito, popolnoma avtomatizirano in stalno spremljanje napredka gradnje v realnem času ter ima potencial, da spremeni način vodenja in izvajanja gradbenih projektov.

Ekipi WatchBuilt iskreno čestitamo in ji želimo še mnogo uspehov naprej.

Vir fotografije: LinkedIn