1. Home
  2. Docs
  3. Študenti
  4. DEMOLA

DEMOLA

Demola spodbuja soustvarjanje študentov, podjetij in visokošolskih ustanov.

Mehanizem sodelovanja je zasnovan na način, da podjetja pripravijo razvojne izzive, okrog katerih se oblikujejo interdisciplinarne projektne skupine študentov. Oblikovane rešitve študenti predstavijo podjetjem, ki se lahko odločijo za uporabo rešitve v svojih proizvodnih oziroma poslovnih procesih. V preteklih letih se je v okviru Demole razvilo nekaj tako kakovostnih rešitev, da so jih podjetja dejansko vpeljala v svoje procese.

Zakaj se pridružiti Demoli?

Demola ni le projekt, ki ga končate med študijem. V Demoli postanete član ekipe in ustvarite pomembne povezave za življenje.

Preko Demole se boste naučili:

  • v množici prepoznati najpomembnejše informacije;
  • razmišljati in delovati kot bodoči oblikovalec;
  • lastništvo izvedbe projekta;
  • dobili boste izkušnjo sodelovanja v interdisciplinarnem in mednarodnem timu.
https://stc.demola.net/img/demola_loop.png

Kako deluje?

Navdih za projektne teme prihaja iz skupnosti Demola. Teme nato strokovnjaki predstavijo v obliki kreativnih povzetkov in jih objavijo na portal.demola.net za prijave. Za vsako temo nato izberejo in zgradijo interdisciplinarno in mednarodno študentsko ekipo. Vsaka ekipa ima dodeljenega Demola strokovnjaka, ki jih ekipo vodi oziroma mentorira tekom projekta, ki traja približno 8 tednov.

Komu je namenjena?

V skupnosti Demola se združujejo študenti na vseh nivojih in področjih študija: od doktorjev znanosti do diplomantov, od humanistike in umetnosti do inženiringa in poslovanja. Na globalni ravni člani ekipe predstavljajo naslednjo razporeditev študentov: doktorat 7%, magisterij 56%, diploma 37%.