EEN (Enterprise Europe Network)

Mreža Enterprise Europe Network podjetjem pomaga inovirati in rasti v mednarodnem merilu. Je največja podporna mreža za mala in srednja podjetja (MSP) z mednarodnimi ambicijami, ki deluje v več kot 60 državah po vsem svetu. Združuje 3.000 strokovnjakov iz več kot 600 članskih organizacij (organizacije za podporo inovacijam, univerze in raziskovalni inštituti, regionalne razvojne agencije, gospodarske zbornice, itd.)

Mreža lahko ponudi ciljno usmerjen pristop, ki je usmerjen posebej v vaš poslovni sektor. Njene strokovne skupine pokrivajo vse ključne gospodarske sektorje, od zdravstvenega varstva do kmetijstva, od inteligentne energije do mode in tekstila. Mreža nudi tri vrste storitev:

  • Vzpostavljanje mednarodnih partnerstev (s pomočjo strokovnjakov, EEN platforme in različnih dogodkov se boste povezali s pravimi mednarodnimi partnerji, da boste lahko razvili svoje podjetje).
  • Nasveti za mednarodno rast (strokovno svetovanje za rast in širitev na mednarodne trge).
  • Podpora za poslovne inovacije (v rešitve usmerjene storitve, ki vam bodo pomagale spremeniti vaše inovativne ideje v mednarodne komercialne uspehe).

Ambicioznim podjetjem pomagamo inovirati in rasti s širitvijo na mednarodne trge!

Evropska podjetniška mreža - Enterprise Europe Network že od leta 2008 preko skupne virtualne platforme, poslovnih srečanj, usposabljanj in individualnih svetovanj povezuje mala in srednja podjetja, razvojne in raziskovalne organizacije, univerze, inštitute … iz vse Evrope, s partnerji iz 61 držav. Za odlično strokovno podporo skrbi več kot 5.000 zaposlenih v 600 EEN centrih. V Sloveniji deluje 6 partnerjev v konzorciju, ki pokriva celotno državo. Služba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru je kontaktna regionalna točka za EEN - Enterprise Europe Network oz. Evropsko podjetniško mrežo.

EEN mreža nudi različne storitve popolnoma brezplačno:

  • nudimo pomoč in podporo pri iskanju poslovnih, tehnoloških ali projektnih partnerjev v tujini,
  • individualno svetovanje na področju poslovnega sodelovanja,
  • informiranje preko elektronskih novic, ki izhajajo 1x mesečno (EEN novice vsebujejo informacije o aktualnih dogodkih, poslovnih srečanjih, aktualnih projektnih predlogih, odprtih razpisih v Sloveniji in EU, borzi inovacij, znanj in tehnologij. Za prijavo na e-novice, pišite na een@um.si).
  • organizacija delavnic, seminarjev, usposabljanj in kooperacijskih srečanj doma in v tujini.
  • udeležba na mednarodnih sejmih in drugih poslovnih dogodkih.
  • promocija in povezovanje podjetij, raziskovalcev, razvojnih kadrov, nevladnih organizacij, grozdov in podjetniških mrež.

Kaj lahko pričakujete od EEN mreže? Vaš partner v mreži vam nudi pomoč pri oblikovanju profila vašega podjetja, vaših povpraševanj, vas informira o EEN dogodkih in vam pomaga priskrbeti točno tiste informacije, ki jih potrebujete. Partnerji skrbimo, da do vas pridejo samo tiste informacije, ki so za vas uporabne in vas razbremenimo brskanja po veliki količini podatkov, s katerimi po nepotrebnem trošite vaš dragoceni čas.

Sodelovanje poteka tako, da nam pošljete svoj interes za sodelovanje, na osnovi katerega se dogovorimo za srečanje. Na srečanju vam predstavimo projekt, vi pa izrazite svoje poslovne potrebe in želje ter se dogovorimo za nadaljnje aktivnosti.